Kompletan endokrinoloski pregled za samo 3990 rsd

  • Vrednost:5.000
  • Popust:20%
  • UÅ¡teda:1.010
  • Kupljenih: 8
HitCena na Google Play prodavnici

Preuzmite Hit Cena android aplikaciju i uživajte u najboljim popustima po hit ceni u Beogradu i Novom Sadu. Za kupovinu preko aplikacije, ocekuju Vas dodatni popusti

Preuzmite aplikaciju klikom na logo Google Play prodavnice ili klikom ovde.

NAPOMENE:
 • Ponuda obuhvata Pregled endokrinologa, ultrazvuk štitne žlezde i analiza hormona TSH, FT3, FT4
 • Kupon važi za jednu osobu
 • Možete kupiti više kupona
 • Nakon evidentirane uplate, kuponi se šalje na email
 • Placeni kuponi su dostupni za štampu sa Vašeg profila, i nalaze se u delu MOJI KUPONI
 • Ako ste uplatu izvršili opštom uplatnicom ili e-bankingom od ponedeljka do cetvrtka, kupon ce biti odobren u naredna 24h
 • Ako ste uplatu izvršili u petak, subotu ili nedelju, kupon ce biti odobren u ponedeljak
 • Svi podaci o partneru se nalaze na kuponu
 • Kupon važi do: 05.08.2020.
 • Nakon isteka roka, kupon nije moguce iskoristiti
EXPRESS KUPON

Svim svojim klijentima omogucavamo hitno dobijanje kupona u toku istog dana i subotom. Nakon rezervaciji kupona dobicete detaljno uputstvo.

Kompletan endokrinoloski pregled za samo 3990 rsd

Kompletan endokrinoloski pregled za samo 3990 rsd

 • Zakažite svoj pregled endokrinologa
 • Proverite ultrazvukom svoju štitastu žlezdu
 • Hormoni TSH, FT3, FT4 imaju jake kontrolne mehanizme

 Provera žlezde je od velikog značaja!

Muči vas umor ili zamagljen vid, naglo ste se ugojili, počeli ste da gubite kosu? Nažalost, ovu su samo neki od simptoma da nešto nije u redu sa vašom štitnom žlezdom.

Tiroidna žlezda je žlezda u obliku leptira u prednjem delu vrata. zadužena za proizvodnju hormona koji kontrolišu brzinu metabolizma.

Budući da do poremećaja u radu tiroidne žlezde mnogo češće dolazi kod žena, one bi trebalo da budu znatno opreznije i da češće idu na kontrole. To je naročito važno zbog činjenice da hipotireoza može negativno da se odrazi na menstrualni ciklus, plodnost i zdravlje bebe jer su tiroidni hormoni majke neophodni za pravilan razvoj ploda u prva tri meseca.

Pojačano ili smanjeno lučenje hormona štitaste žlezde odražava se na rad srca, metabolizam, nervni sistem, a kod žena i na reproduktivnu sposobnost. Namirnice bogate jodom umanjuju rizik, dok ga stres povećava.

Ultrazvučni pregled može da pokaže da li se štitnjača možda uvećala ili na njoj ima izraslina u vidu čvorića.

TSH, FT3, FT4

Na raspolaganju su jednostavni i sigurni testovi za odredivanje slobodnih frakcija tiroidnih hormona. Kod prvog pregleda, opravdano je da se traži određivanje slobodnog tiroksina (FT4) i TSH. Tek ako se dobije vrednost normalnog FT4 a klinička slika i nizak TSH ukazuju na hipertiroidizam, opravdano je odredivanje slobodnog tri-jodtironina (FT3) zbog retkih slučajeva izolovanog porasta trijodtironina bez istovremene hipertiroksinemije. Neki lekari traže samo odredivanje TSH jer je on najpouzdnija mera tiroidne funkcije ali ima više razloga da se određuje i FT4. Na prvom mestu, za praćenje efekta terapije bar u početku je neophodan FT4 jer se TSH relativno sporo menja i nije sasvim pogodan parametar za prilagodavanje doze leka. Osim toga, snižen TSH nije uvek dokaz hipertiroidizma i mnoga stanja koja utiču na nivo TSH u cirkulaciji prikazana su napred u delu o laboratorijskoj dijagnozi. Konačno, sekrecija TSH je ipak funkcija hipofize tako da hipofizni poremećaji utiču na koncentraciju tirotropina u krvi. Ako nema mogućnosti za određivanjem slobodnih frakcija tiroidnih hormona, relativno pouzdani su i testovi odredivanja ukupnih hormona (slobodna i vezana frakcija).

TSH- štitna žlezda pomaže u regulisanju mnogih važnih procesa u telu, uključujući i metabolizam. Ona je pod kontrolom tireostimulišućeg hormona. TSH test meri količinu TSH u krvi. Visok TSH, odnosno, vrednost iznad normalnih vrednosti obično znači da je štitna žlezda premalo aktivna. Ovo ukazuje na hipotireozu. Kada štitna žlezda ne proizvodi dovoljno hormona, hipofiza otpušta više TSH hormona u pokušaju da je stimuliše.

Poliklinika Bonadea

Specijalistička ordinacija Bonadea osnovana je 2003. godine, da bi 2006. godine prerasla u polikliniku. Nalazi se u centru Novog Sada, u ulici Jovana Đorđevića broj 11. U poliklinici se obavljaju specijalistički pregledi iz više oblasti.

Put do bržeg ozdravljenja je kraće vreme za postavljanje dijagnoze, što će Vam u poliklinici Bonadea, savremenom medicinskom opremom, stručan tim sigurno obezbediti.

Još ne koristite našu android aplikaciju? Preuzmite Hit Cena i uživajte u najboljim popustima po hit ceni u Beogradu i Novom Sadu. Za kupovinu preko aplikacije, ocekuju Vas dodatni popusti